Учениците от паралелката със специалност Изпълнител на термални процедури при

...
 Учениците от паралелката със специалност Изпълнител на термални процедури при
Коментари Харесай

`Банкя създава свои собствени кадри в балнеолечението

 

Учениците от паралелката със компетентност „ Изпълнител на термални процедури ” при 78. СУ „ Христо Смирненски ” към този момент са на своята първа процедура в лечебните заведения в Банкя. Вълнението им е огромно, само че освен тяхното, а и на шефа госпожа Герасимова и на кмета на Банкя, който към този момент вижда плодовете на своята концепция да се открие сходна паралелка в образователното заведения, която да дава работа на младежите от града в областта на балнеологията, какъвто е профилът на курорта ни.

Рангел Марков и госпожа Герасимова посетиха на място практикантите в БПЛР към ВМА, прочут още като Военния санаториум, и се срещнаха с управлението на болничното заведение, където четири девойки вършат първите си стъпки в специалността.

На срещата с основния доктор доктор Давидов и неговия управителен екип Рангел Марков показа насладата си от обстоятелството, че една потребна за Банкя концепция се осъществя и посъветва девойките, да бъдат извънредно спокойни, тъй като са в ръцете на изключителни хора.

С огромно неспокойствие шефът на 78. СУ описа по какъв начин усърдно ученичките са се подготвили за своята процедура, избрали са си подобаващи дрехи и всичко належащо, с цел да се впишат в средата на лечебното заведение, където те се учат освен на професионални умения, само че и на връзки с хората – по думите на доктор Давидов. Той с бащинско възприятие показа насладата на личния състав от наличието на тези младежи, които са внесли млад дух в работната им среда.

Практиката на учениците, може да отвори нови хоризонти за професионално им развиване и към други сродни специалности, от които нашето общество изпитва огромна потребност.

Преподавателят Иван Петков и основната сестра Шомева, която назова девойките „ цветята ” на лечебното заведение, също мотивираха практикантките да продължат по определения път.

Д-р Давидов заключи, че евентуално тяхното наличие там ще се впише в 110 годишната история на най-стария боен санаториум в България.

Кметът Рангел Маркови и госпожа Герасимова ще посетят и други лечебни заведения в Банкя, в които протича практиката на първия випуск по балнеология в курорта ни, която също се прави на високо професионално равнище.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР